donderdag 13 november 2014

25 Food Questions Tag

Hoi Allemaal,

Ik dacht laat ik maar weer eens een blogje schrijven voor jullie. Ik heb deze 25 Questions Foodtag gezien bij Vero does this. En het leek mij wel leuk om hem ook te doen voor jullie. Ik heb de vragen zelf ook nog niet gelezen, dus laten we snel beginnen.

1) Wat is je favoriete ontbijt?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet ontbijt. En ik weet dat het heel slecht voor mij is, maar ik kan er 's ochtends slecht tegen. Ik ontbijt alleen als ik weet dat er een zware lange dat komt, waarin ik niet veel tijd heb om te eten. En ik ontbijt dan erg licht. Denk aan 2 a 3 dunne crackertjes met kaas.

2) Hoe drink je je koffie?
De enige koffie die ik drink is van de Senseo, en dan een smaakje. Namelijk de Vienna, dat is als ik het me goed herinner chocolade en vanille smaak. Ik doe dan in mijn koffie een flinke scheut koffiemelk en 2 zoetjes.

3) Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Dat is een goede vraag. Ik heb niet echt een lievelingsbroodje denk ik. Maar als ik bij de Ag to go wel eens een broodje haal, neem ik de tonijn of kip. En de broodjes krokante kip die mijn vriendin Alexandra maakt is ook erg lekker.

4) Soep of Salade?
Allebei eigenlijk niet. Maar als ik echt moet kiezen ga ik wel voor een salade. Maar dan moet ik wel kunnen zeggen hoe ik hem wil hebben. Want een zalmsalade is altijd wel lekker.

5) Wat is je favoriete kookboek?
Ik kook eigenlijk (bijna) nooit. Maar ik heb zelf wel een giga collectie van kookboeken. Ik denk dat als ik moet kiezen, ga ik vals spelen en ga ik voor een bak boek, namelijk die van cupcakes.

6) Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dan ga ik voor nooit meer zoet. Ik ben een zoetekauw, maar op de een of andere manier hou ik meer van hartig.

7) Welke keuken (land) is je favoriet?
Dat is een moeilijke. Want iedere keuken heeft zijn eigen charme. Maar ik denk dat ik vanwege de Susho ga voor de Japanse keuken. Maar pasta's vind ik ook erg lekker, dus het is een gelijkstand tussen Japan en Italië.

8) Wat is je favo foodfilm?
Ik heb werkelijk waar geen idee.

9) Wat is je meest guilty pleasure?
Op dit moment is dat Reese's Pieces. Ik kan mij gelukkig goed beheersen anders zou ik zo een heel bakje van 170g in 1 keer opeten.

10) Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik denk niet dat ik er 1 heb, maar meerdere. Zoals Jeroen Meus, Rudolf, Jamie Oliver en noem zo alle beroemde/bekende koks maar op.

11) Thuis eten of uit eten gaan?
Thuis eten, maar zo nu en dan is uit eten gaan ook niet verkeerd. En dat doe ik dan ook neit vaak. Als ikhet doe, dan doe ik het wel goed.

12) High end of Low profile?
Ik ben denk ik wel van de low profile. Maar als ik uit eten ga en we gaan sushi eten, dan ga ik wel voor een  goed restaurant. Maar normaal gesproken  ben ik gewoon low profile.

13) Wat is je lievelings restaurant?
Ow jeej. Ik heb er daar ook wel meerdere van.
*Lin Fah (Krimpen a/d IJssel)
*Shabu Shabu (Rotterdam)
* Betty En Bennie Beer (Rotterdam)
*TGI Friday's (Newcastle)
*Frank & Bennies (Newcastle)

14) Boodschappen doe ik bij?
Ik woon nog thuis, dus mijn moeder doet de dagelijkse boodschappen, en dan gaat ze naar de AH of Coop. En 1x in de 2 a 3 weken doe ik boodschappen bij de Lidl.

15) Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is?
Ik heb geen idee. Maar je kan me altijd wakker maken voor een kapsalon, zowel die van bij mijn favoriete Turk of de zelfgemaakte van mijn moeder.
Maar verder heb ik geen idee.

16) Wat is je favo cocktail?
Dat is een makkelijke. Frozen Mudslide. Ieder jaar als ik met mijn vriendin op vakantie ga naar Newcastle neem ik deze cocktail op de boot.
En pas geleden heb ik allerlei andere smaakjes geprobeerd. En ik heb geen idee meer hoe ze allemaal heette. Maar Frozen Mudslide blijft mijn favo.

17) Koffie met George (Clooney) of Heston Blumenthal?
Easy, Heston ken ik niet. Dus ik ga voor George, maar dan wil ik wel op bezoek bij Matt (Damon)!

18) Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Dat zijn een paar dingen, namelijk mozzarella, pikante kruiden (Cajun), zout. En natuurlijk ook al mijn bakgerei.

19) Mijn favo snack is..?
Het is moeilijk uit te leggen, want het is iets dat ik zelf in elkaar flans. Dat is namelijk augurkstukjes, mozzarella ballentjes door de helft, stukjes kipgrilworst en dan nog een flink wat Cajun kruiden erbij. En ik moet zeggen dat ik het lekker vind.

20) Wat zit er op mijn pizza?
Dat is afhankelijk of we hem uit de diepvries hebben of dat ik hem bestel in een restaurant.
Maar thuis heb ik een tonijn pizza, waarop we zelf nog wat champions doen en soms wat extra tonijn. En als ik bestel dan iedere keer wat anders. Maar het liefst heb ik wel wat van kip of vis op.

21) Wat lust je echt niet?
Ik heb het nooit geproefd maar van het idee alleen al wordt ik niet lekker. Je hoeft bij mij echt niet aan te komen met mossels, garnalen/gamba's, escargots, andere schaal/schelpdieren, haring, oesters. En vast nog wel een hoop andere dingen waar ik nu even niet op kan komen.

22) Mijn favoriete foodblog is...?
Heb ik niet....

23) Het gekste dat ik ooit gegeten heb is...?
Euhm, ik denk inktvis tentakeltjes... Eens maar nooit meer.

24) Wat staat er op mijn foodbucketlist?
Die heb ik niet... Ik zie vanzelf wel wat er op mijn pad komt.

25) Ik kan niet leven zonder...?
Mijn familie en poes Lizzy, vrienden, leuke dingen, biosje pakken, kapsalon! En mensen om me heen.

Dit was mijn 25 questions foodtag. Ik vond het leuk om te doen, en ik ben benieuwd wie van jullie ook deze tag gaan doen. Laat het me weten en ik ga hem zeker lezen.
Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog.

Xoxo Daniëlle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten